Kosten uitvaart

Het plannen van een uitvaart kan emotioneel en uitdagend zijn. Tijdens deze moeilijke periode wil ik er voor je zijn, om je bij te staan en je te begeleiden bij het maken van de juiste keuzes. Een van de belangrijke aspecten van deze keuzes betreft de uitvaartkosten, deze kosten variëren sterk.   

Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie, ik wil je helpen begrijpen hoe deze uitvaartkosten zijn opgebouwd en welke factoren invloed hebben op het uiteindelijke kostenplaatje. Op de pagina ‘Kosten begrafenis of crematie’ geef ik een helder en realistisch beeld van de kosten die bij een uitvaart komen kijken. 

Een uitvaart is maatwerk

Elke uitvaart is uniek en daarmee maatwerk. Daarom zijn mijn kostenoverzichten slechts voorbeelden. Je zult misschien elementen zien die voor jou niet van toepassing zijn, of je hebt aanvullende wensen. Geen zorgen, elke uitvaart die ik organiseer is maatwerk en afgestemd op jouw unieke behoeften en budget. 

Daarom nodig ik je graag uit voor een persoonlijk gesprek, waarin we jouw wensen en de bijbehorende uitvaartkosten open en eerlijk kunnen bespreken. Mijn doel is om samen met jou de best passende oplossing te vinden, ongeacht het budget. Of je nu behoefte hebt aan een eenvoudige dienst of een uitgebreid afscheid, ik sta voor je klaar om je te helpen en te adviseren. 

Uitvaartverzekering

Het is fijn als er een uitvaartverzekering aanwezig is waarmee je (een deel van) de kosten kunt betalen. Een belangrijke boodschap hierbij blijft dat je altijd vrij bent om zelf je uitvaartverzorger te kiezen. Ik ben als zelfstandig uitvaartverzorger niet verbonden aan een vaste verzekeraar, wat betekent dat je altijd bij mij terecht kunt. 

Kapitaalverzekering

Indien er sprake is van een kapitaalverzekering (een vast geldbedrag dat vrij komt na het overlijden), dan ben je altijd geheel vrij om de uitvaartverzorger te kiezen waar je je goed bij voelt. Het verzekerde bedrag wordt namelijk in zijn geheel uitgekeerd, ongeacht wie de uitvaart uitvoert. 

Naturaverzekering

Indien er sprake is van een naturaverzekering (een pakket met diensten of producten), dan kan het zijn dat de verzekeraar van je verwacht dat de uitvaart door hen uitgevoerd moet worden. Wil je alsnog dat iemand anders de uitvaart uitvoert, dan keert de verzekeraar een geldbedrag uit, wat slechts een beperkte vergoeding is.  

Het is goed om in zo’n geval te kijken naar de inhoud van de naturaverzekering en naar je wensen. Door dit naast mijn kostenbegroting te leggen, kun je een afweging maken welke voor jou het beste voelt. Ingewikkeld? Ja, dat is het best wel een beetje. Maar ik kijk graag even met je mee. 

Ga naar de inhoud