Rouwdrukwerk

Rouwdrukwerk is meer dan alleen een aankondiging van de uitvaartdienst. Het is een manier om het leven en de nalatenschap van een geliefde te eren. De keuze voor een bepaald type rouwdrukwerk, het ontwerp en de inhoud ervan, zijn een reflectie van de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Het kan een bron van troost zijn voor de nabestaanden en een blijvende herinnering voor de toekomst. 

Het creëren van rouwdrukwerk kan een emotioneel proces zijn. Daarom bied ik de mogelijkheid tot ondersteuning en begeleiding bij elke stap, van het kiezen van de juiste woorden tot het selecteren van de perfecte afbeeldingen. Ik help je graag bij het maken van een uniek en betekenisvol aandenken aan jouw geliefde. Op deze pagina vind je verschillende voorbeelden van rouwdrukwerken.  

Rouwkaarten voorbeelden

Rouwdrukwerk is maatwerk

Rouwkaarten zijn speciaal. Wanneer een envelop met een rouwkaart op de deurmat valt, weet iedereen dat het een speciale mededeling betreft. Een rouwkaart wordt vaak bewaard en later nog eens teruggelezen. Aan het ontwerp van een rouwkaart wordt dan ook veel aandacht besteed.  

We kijken samen naar de tekst die erop mag komen te staan en we zoeken een afbeelding die passend is, of kiezen voor een mooie foto van je geliefde die je graag wilt delen. Met zorgvuldig gekozen woorden, kleuren, afbeeldingen en zelfs lettertypes, kun je een uniek ontwerp creëren dat de persoonlijkheid, passies en levensreis van de overledene reflecteert. Of je nu kiest voor een traditioneel ontwerp of een modern, minimalistisch ontwerp, elk stuk rouwdrukwerk wordt ontworpen met de hoogste aandacht voor detail. 

Nadat ik een proefdruk klaar heb gemaakt zal ik deze aan jullie laten zien, alle aanpassingen die je nog wenst kunnen dan nog gedaan worden. Na jullie akkoord kom ik ze persoonlijk bij jullie langsbrengen en zorg ik ervoor dat ze op tijd bij het postkantoor zijn. 

Rouwdrukwerk: dankkaarten

Na de uitvaart wordt er met regelmaat gekozen om de aanwezigen en belangstellenden te bedanken voor hun aandacht, middels het versturen van dankkaarten. Ook deze kaartjes maken we samen met elkaar klaar en we zorgen ervoor dat ze circa 4 tot 6 weken na de uitvaart verstuurd kunnen worden. 

Overlijdensadvertentie

Naast de persoonlijk verstuurde rouwkaart kun je ook kiezen voor een advertentie in de lokale, regionale of landelijk nieuwsbladen. Ook hiermee kun je kennisgeving doen van het overlijden en mensen uitnodigen voor het afscheid.  

Bij het plaatsen van een rouwadvertentie zijn er verschillende keuzes te maken, van het selecteren van de juiste krant tot het zorgvuldig samenstellen van de tekst. Ook hierbij zal ik je ondersteunen en met zorg een voorbeeld voor je maken. Wanneer jij hierop akkoord geeft, zorg ik ervoor dat hij op tijd bij de krant wordt aangeleverd. 

Social media

Steeds vaker wordt er ook voor gekozen om de rouwkaart of advertentie te delen via Social media, om daarmee een groot bereik te krijgen en iedereen op de hoogte te kunnen stellen. 

Overleg met elkaar als familie of het wenselijk is om dit te doen en breng mij als uitvaartverzorger ook op de hoogte van deze keuze. Een open uitnodiging kan soms zomaar leiden tot een groot aantal extra genodigden op de uitvaart en het is fijn om dit vooraf te weten. 

Ga naar de inhoud