Alet Postma

Het kiezen van een uitvaartverzorger gaat niet alleen om het vinden van iemand die je wensen begrijpt. Het gaat vooral om de klik’. Als ik je mag bijstaan in deze moeilijke, emotionele periode, wil ik dat je je op je gemak voelt. Dat je voelt dat je met al je vragen, wensen en gevoelens bij mij terecht kunt. Graag vertel ik daarom wat meer over mijzelf.  

Over mij

Mijn naam is Alet Postma, ik ben woonachtig in het mooie Drentse Zuidlaren, maar van oorsprong een Friezin. Na jaren gewerkt te hebben in de Retail, voelde ik dat het tijd was om een nieuw pad in te slaan. Ik wilde graag iets betekenen voor mensen, kunnen helpen op momenten dat het er echt toe deed. Organiseren, regelen, met oog voor detail, daar lagen mijn talenten. 

Daarom heb ik in 2018 de keuze gemaakt om de opleiding te volgen tot uitvaartverzorger. Iets wat eigenlijk niet per se hoeft, want uitvaartzorg is een vrij beroep. Iedereen mag dit beroep uitvoeren, ook zonder diploma’s. Ik vond het juist belangrijk om vakkennis te hebben en ervaring op te doen, iets wat ik nog steeds erg belangrijk vind. Er verandert veel in de uitvaartbranche en ik vind het mijn taak om daarbij ook goed op de hoogte te blijven van deze veranderingen en nieuwe mogelijkheden. Ik sta dan ook geregistreerd bij Stichting Keurmerk Uitvaartzorg. 

Uitvaartverzorger, meer dan een beroep​

Dit mooie beroep, wat voor mij meer een levenswijze is, voer ik met liefde uit. Elke familie vertelt een verhaal, achter elke voordeur schuilt een heel leven. Ik vind het bijzonder dat ik daar, voor een korte tijd, onderdeel van mag zijn. Dat ik welkom ben, dat mensen mij vertrouwen met hun verhaal en hun wensen. 

Het gebeurt met regelmaat dat ik na de uitvaart het gevoel heb bij de familie gehoord te hebben. Ik hoor ook vaak terug “het was heel gemoedelijk, net of we elkaar al jaren kennen.” Dat vind ik fijn om te horen, want dat geeft aan dat er rust was en een goede klik. Iets wat ik voor de familie van groot belang vind, maar wat ook mij de ruimte geeft om gericht te helpen en te adviseren. 

Samen nemen we afscheid

Op mijn website vind je veel informatie en inspiratie, geheel vanuit mijn oogpunt en vanuit mijn ervaring. Dit is om je op weg te helpen, om je ideeën op te laten doen. Het zijn mensen en bedrijven waar ik een goed gevoel bij heb, waarvan ik weet dat hun insteek en werkwijze past bij mijn idee van samen werken. Maar uiteraard mag alles alleen zijn ter inspiratie voor jou, en zijn alle andere keuzes net zo welkom, misschien zelfs nog beter, als dat is wat passend is voor jou en je dierbare. 

Tijdens ons contact zal er alle ruimte zijn voor verdriet, voor vragen en voor emoties. Maar er mag ook zeker ruimte zijn voor een lach, voor humor, voor dankbaarheid voor een geleefd leven. 

Zullen we samen 

Gewoon samen 

Volhouden, lachen 

Begrijpen, zorgen 

Elkaar steunen 

Vandaag en morgen 

Ga naar de inhoud